Τι φαγητό κάνεις όταν έχεις μπόλικες πιπεριές Φλωρίνης στο ψυγείο σου;
Σίγουρο ένα υπέροχο πιάτο με γεμιστά. Αλλιώτικα, χειμωνιάτικα ή έστω ανοιξιάτικα που φέρνουν μυρωδιές από καλοκαίρι.
Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα σε μια περιπλάνηση μου στο διαδίκτυο. Η food blogger "Ζουζού" με έβαλε σε πειρασμό και έτσι τη δοκίμασα!
Πεντανόστιμη συνταγή!!!!!
Υλικά
8 πιπεριές κόκκινες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
6-8 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (υπάρχει και έτοιμη στα supermarket)
ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και κρατάμε το καπάκι με το κοτσάνι.
| Οι πιπεριές έτοιμες να τις γεμίσουμε!!! |
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, 4-5 κουταλιές, και τον κιμά μέχρι να ξεσβολιάσει.
| Πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια |
| Μετά τα κρεμμύδια σοτάρουμε τον κιμά |
| Ρίχνουμε αρχικά το ρύζι |
| Αντί για απλή "σάλτσα ντομάτας" χρησιμοποίησα σάλτσα με "ψητή πιπεριά και ντομάτα" |
| Αφήνουμε λίγο κενό για να το κλείσουμε με κομμάτια ψωμιού |
| Παρατεταγμένες με το καπάκι τους για να μπούνε στον φούρνο |
| Έτοιμες για φούρνο με τη σαλτσούλα τους και το περίσσευμα της γέμισης |
| Καλή μας όρεξη!!!! |

Πολυ ωραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το φτιάξεις!!! Είναι εξαιρετικό!
Διαγραφή