Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Tarte aux amandes et au cacao (Τάρτα με αμύγδαλο και κακάο)


Τάρτα γλυκιά και αγαπημένη!

Το καλοκαίρι την κάνω με κρέμα και φρούτα... και τον χειμώνα με σοκολάτα!!!


Υλικά

3 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη (125 γρ.)
1 1/2 κούπα αλεύρι (150 γρ.)
100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια + 25 γρ. λιωμένο
50 γρ. κακάο
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ αλεσμένα σε σκόνη
3 κουταλιές κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

- Για την τάρτα

Χτυπάμε το 1 αυγό με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη, να αφρατέψει.

Έτσι πρέπει να σας γίνει το αυγό με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει η ζύμη σαν τραχανάς.

Όλο το αλεύρι μέσα στο μπολ
Έπειτα βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χεριά.

Η ζύμη να γίνει σας τραχανάς και μετά βάζουμε το βούτυρο 
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 27 εκ. και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια.

Εάν δεν έχετε ταρτιέρα χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό πυρέξ στις ίδιες διαστάσεις
- Για τη σοκολατένια γέμιση

Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο, το αμύγδαλο και το κονιάκ, να ενωθούν.

Πρώτα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη
Έπειτα χτυπάμε το κακάο
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα
Και το κονιάκ στο τέλος!
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο.

Το βούτυρο να είναι αγελάδος ( είναι πιο ελαφρύ από το πρόβειο)
Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στη ζύμη.

Έτοιμο το γλυκάκι μας για τον φούρνο
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Μόλις βγει από τον φούρνο αφήστε την 5 λεπτά και πασπαλίστε ξανά με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου