Τάρτα γλυκιά και αγαπημένη!
Το καλοκαίρι την κάνω με κρέμα και φρούτα... και τον χειμώνα με σοκολάτα!!!
Υλικά
3 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη (125 γρ.)
1 1/2 κούπα αλεύρι (150 γρ.)
100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια + 25 γρ. λιωμένο
50 γρ. κακάο
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ αλεσμένα σε σκόνη
3 κουταλιές κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για την τάρτα
Χτυπάμε το 1 αυγό με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη, να αφρατέψει.
Έτσι πρέπει να σας γίνει το αυγό με τη ζάχαρη |
Όλο το αλεύρι μέσα στο μπολ |
Η ζύμη να γίνει σας τραχανάς και μετά βάζουμε το βούτυρο |
Εάν δεν έχετε ταρτιέρα χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό πυρέξ στις ίδιες διαστάσεις |
Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο, το αμύγδαλο και το κονιάκ, να ενωθούν.
Πρώτα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη |
Έπειτα χτυπάμε το κακάο |
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα |
Και το κονιάκ στο τέλος! |
Το βούτυρο να είναι αγελάδος ( είναι πιο ελαφρύ από το πρόβειο) |
Έτοιμο το γλυκάκι μας για τον φούρνο |
Μόλις βγει από τον φούρνο αφήστε την 5 λεπτά και πασπαλίστε ξανά με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!! |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου