Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Χειμωνιάτικα γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης


Τι φαγητό κάνεις όταν έχεις μπόλικες πιπεριές Φλωρίνης στο ψυγείο σου; 

Σίγουρο ένα υπέροχο πιάτο με γεμιστά. Αλλιώτικα, χειμωνιάτικα ή έστω ανοιξιάτικα που φέρνουν μυρωδιές από καλοκαίρι.


Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα σε μια περιπλάνηση μου στο διαδίκτυο. Η food blogger "Ζουζού" με έβαλε σε πειρασμό και έτσι τη δοκίμασα!

Πεντανόστιμη συνταγή!!!!!

Υλικά

8 πιπεριές κόκκινες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
6-8 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (υπάρχει και έτοιμη στα supermarket)
ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και κρατάμε το καπάκι με το κοτσάνι.
Οι πιπεριές έτοιμες να τις γεμίσουμε!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, 4-5 κουταλιές, και τον κιμά μέχρι να ξεσβολιάσει.

Πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια
Μετά τα κρεμμύδια σοτάρουμε τον κιμά
Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με τη μισή σάλτσα, μισή κούπα ζεστό νεράκι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

Ρίχνουμε αρχικά το ρύζι
Αντί για απλή "σάλτσα ντομάτας" χρησιμοποίησα σάλτσα με "ψητή πιπεριά και ντομάτα"
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις κλείνουμε με ψωμάκι για να μην φύγει η γέμιση.

Αφήνουμε λίγο κενό για να το κλείσουμε με κομμάτια ψωμιού
Τις τοποθετώ στο ταψί ή στο πυρέξ.

Παρατεταγμένες με το καπάκι τους για να μπούνε στον φούρνο
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, λάδι, αλάτι, πιπέρι και 2 κούπες νερό.

Έτοιμες για φούρνο με τη σαλτσούλα τους και το περίσσευμα της γέμισης
Υ.Γ. Αν σας περίσσεψε γέμιση τότε ρίξτε την γύρω γύρω στο ταψί!!!

Καλή μας όρεξη!!!!
Καλή επιτυχία!

2 σχόλια: