Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο με μανιτάρια λεμονάτο


Έχουμε να τα πούμε αρκετό καιρό! 

 Πολύ δουλειά, τρελή κούραση, καθόλου χρόνος...


 Το φαγητάκι σήμερα αντικατοπτρίζει τον ελάχιστο χρόνο που έχω.

 Μπορεί η συνταγή να είναι γρήγορη αλλά έχει ασυναγώνιστη νοστιμιά!

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλο (καλύτερα κοπανάκια)
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες (κέρατο)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση 

Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά!

Αυτό το κάνουμε γιατί θα το τσιγαρίσουμε και δεν θέλουμε να μας πιτσιλίσει/κάψει το λάδι.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Μετά από 3 με 4 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε τεμαχίσει σε λωρίδες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, κλείνουμε την κατσαρόλα, ανακατεύοντας περιοδικά, βλέποντας τα μανιτάρια να μειώνονται σε όγκο και να βγάζουν τα υγρά τους.


Μετά από 5 - 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε και το κρασί. Σε αυτό το σημείο τα υγρά μέσα στην κατσαρόλα θα πρέπει να είναι αρκετά από τα μανιτάρια, άρα το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρειάζεται άλλο νερό.

Κλείνουμε την κατσαρόλα αφού προσθέσουμε το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να δούμε πότε θα βράσει/μαλακώσει το κοτόπουλο.


Λίγα λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά ρίχνουμε και το χυμό από το λεμόνι! Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με ρύζι πιλάφι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου