Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Γιουβέτσι με κεφτεδάκια κοτόπουλο και χυλοπιτάκι από δημητριακό Ζειά


Kεφτεδάκια από κοτόπουλο έχει σήμερα το μενού.

Για όσους δεν τρώνε το χοιρινό και το μοσχάρι είναι η καλύτερη λύση.


Το χυλοπιτάκι να είναι από δημητριακό Ζέα (μερικοί το λένε και Ζειά).

Διαβάστε εδώ:
Ζειά: Το Δημητριακό που ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ σκόπιμα στην Ελλάδα… Δείτε γιατί!

Υλικά


  • Για τα Κεφτεδάκια


1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αβγό
3/4 κούπα φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι κάρυ (προαιρετικά)


  • Για τη Σάλτσα


1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένα σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 μέτρια καρότα τριμμένα
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 πακέτο χυλοπιτάκι (χρησιμοποίησα χυλοπιτάκι από Ζειά)
3 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές εαλιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σ' ένα μπολ, όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά.

Έπειτα τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια γάστρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.


Προσθέτουμε το χυμό ντομάτα και το ζεστό νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.


Προσθέτουμε όλη τη σάλτσα στη γάστρα με τα κεφτεδάκια.

Ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Σκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.


Μόλις το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε το χυλοπιτάκι και το σερβίρουμε ζεστό.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου