Αύγουστος είναι και οι μελιτζάνες στήνουν χορό στα ταψιά.
Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω είναι μια εναλλακτική πρόταση του παραδοσιακού φαγητού. Οι μελιτζάνες παπουτσάκια γίνονται μπουκίτσες και στήνουν όμορφα ένα μπουφέ για φίλους...
Υλικά
3 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες (προτιμώ τις άσπρες σε αυτή την συνταγή)
- Για τον κιμά (η κλασική συνταγή που συνοδεύει τα μακαρόνια μας)
300γρ κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό)
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. ντοματάκι κονσέρβας ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι
---Την ψίχα από τις μελιτζάνες---
- Για τη μπεσαμέλ πατάτας
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και αλεσμένες σε πουρέ
1 κουταλιά βούτυρο
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
1 αυγό
2 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες με πάχος 3 εκ. περίπου. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν 2 ώρες.
Προτιμώ τις άσπρες μελιτζάνες γι αυτή την συνταγή |
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε μπόλικο καυτό λάδι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Τις τηγανίζουμε ελαφρά... |
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Κρεμμυδάκι και σκορδάκι βουτιά στο λαδάκι... |
Έφτασε και η ώρα για τη βουτιά του κιμά |
Λίγο πριν δέσει για τα καλά η σάλτσα |
Ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με το βούτυρο, το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Αν γίνει πολύ σφιχτό βάζουμε 1 κουταλιά γάλα ακόμη.
Αν δεν έχετε κεφαλογραβιέρα βάλτε ό,τι άλλο τυρί υπάρχει στο ψυγείο σας |
Αν σας περισσέψει κιμάς, φυλάξτε τον στην κατάψυξη για σάλτσα μακαρονάδας |
Η μπεσαμέλ πατάτας στέκεται καλύτερα από την κλασική σε τέτοια πιάτα |
Όταν η ροζέτα χρυσίσει είναι έτοιμο... |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου