Λόγω επικαιρότητας και επαγγέλματος σήμερα ασχολήθηκα πολύ με τη λαθρομετανάστευση... οπότε οι μεξικάνικες τορτίγιας πήραν θέση για να "εξαφανιστούν".
Σημαντικό: ΔΕΝ είναι καυτερό!!!
Υλικά
1 κουταλιά βιτάμ για το άλειμμα του πυρέξ συν μια κουταλιά έξτρα
4 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
6 τορτίγιας μέτριο μέγεθος
- Για τον κιμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
300γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή χοιρινός)
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κούπα μπύρα
1 κουταλάκι αλάτι
- Για τη σάλτσα
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κομματάκια (χωρίς φλούδα και σπόρια)
2 πιπεριές κέρατο
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τον κιμά
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σοτάρουμε τον κιμά |
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον κιμά |
- Τυλίγουμε με τορτίγιας
Μόλις ο κιμάς κρυώσει γεμίζουμε τις τορτίγιας σε ρολό και τις βάζουμε στο βουτυρωμένο μας πυρέξ (οβάλ πυρέξ 27 εκατοστά).
Δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο! |
Η πρώτη μεξικάνα μπήκε στο πυρέξ |
Έχουν μπει όλες στη σειρά... |
Αλέθουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Κομμένη πιπεριά, ντομάτα, πάπρικα και νερό |
Έτσι θα γίνουν τα λαχανικά στο μπλέντερ |
Η σάλτσα μόλις έχει βράσει |
Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να βοηθήσουμε τη σάλτσα να περάσει και κάτω από τις τορτίγιας |
Έριξα λίγο παραπάνω βιτάμ γιατί μου αρέσει... |
Ιδανική πρόταση για μπουφέ, ορεκτικό ή κυρίως πιάτο |
Καλώς σε βρήκα Εύη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈπεσα επάνω σε νόστιμο και εμφανίσιμο πιάτο!
Η μπυρίτσα στον κιμά θα του δίνει έξτρα γεύση.
Καλή σου συνέχεια
Ζαμπία
Καλησπέρα Ζαμπία,
ΔιαγραφήΕίναι ιδιαίτερη συνταγή! Η μπύρα δίνει τη μεξικάνικη νότα στον κιμά και σε συνδυασμό με τις τορτίγιας το πιάτο απογειώνεται...
Σε ευχαριστώ που έκανες τη βόλτα σου στο blog μου!
Φιλικά
Εύη