Η πρώτη συνταγή του μπλογκ είναι γλυκό… εύκολο, οικονομικό, δροσερό και γευστικό!!!
Το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές έχει τιμητική θέση στην κουζίνα μου αλλά και στην καρδιά μου. Οι αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων βρίσκονται σε κάθε μπουκιά.
Υλικά
1 πακέτο φρυγανιές
- Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
- Για την κρέμα
4 1/2 ποτήρια γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ( Αν χρησιμοποιήσετε εβαπορέ αραιώστε το με νερό)
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Για την σαντιγί
1 κουτί φυτική κρέμα
100γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Θα “στρώσετε” ένα πυρέξ ή ταψί με τις φρυγανιές. Όπου δείτε κενό σπάστε σε κομμάτια τη φρυγανιά για να καλύψετε τη βάση.
- Φτιάξτε το σιρόπι
Θα ρίξετε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει το κατεβάζετε από τη φωτιά. Το ρίχνετε προσεκτικά πάνω στις φρυγανιές.
- Φτιάξτε την κρέμα
Βάζετε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνέχεια με σύρμα. Μόλις θα πήξει κλείνετε το μάτι της κουζίνας και καλύπτετε τις φρυγανιές.
- Φτιάξτε τη σαντιγί
Χτυπάτε με το μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα κάνετε το στόλισμα του γλυκού σας όπως εσείς θέλετε. Εύκολος τρόπος είναι με μια σπάτουλα να το τοποθετήσετε και από πάνω να ρίξετε σιρόπι σοκολάτας!!!
Καλή επιτυχία!
Τελειο και πολυ καλες οι οδηγιες με φωτογραφιες
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω φωτογραφίες για να γίνει κατανοητό!!!
ΔιαγραφήΕίναι γευστικότατο και πανεύκολο!!!
Τελειο και ειδικα οι οδηγιες και οι φωτογραφιες
ΑπάντησηΔιαγραφή