Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ταλιατέλες του Ποπάυ (με σπανάκι)


Σίγουρα έχει πέσει στα χέρια σας ένα βιβλιαράκι κόμικς με ήρωα τον Ποπάυ (Popeye).

Ο αγαπημένος της Όλιβ έτρωγε μεγάλες ποσότητες σπανάκι για να αποκτήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τον άτακτο Μπρούνο.



Δικαίως ο δημιουργός, Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ, χρησιμοποίησε αυτό το λαχανικό διότι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη μορφή), βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και φυσικά, φυτικές ίνες.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια μακαρονάδα με βασικό συστατικό πέραν του μακαρονιού το σπανάκι.

Η συνταγή είναι για 4 άτομα!

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες 500γρ.
500γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
1 πράσο, μόνο το λευκό τμήμα κομμένο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. τυρί κρέμα
1/2 ποτήρι γάλα, φρέσκο ή συμπυκνωμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο κεφαλοτύρι

Όλα τα υλικά τα έχουμε κομμένα κατά αυτό τον τρόπο 
Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Τις ταλιατέλες τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει
Κόβουμε το σπανάκι σε 2 ή 3 μέρη και το ζεματάμε σε νερό που βράζει μαζί με το πράσο για 5 λεπτά.

Το σπανάκι με το πράσο στην κατσαρόλα
Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Το κρεμμύδι έτοιμο για σοτάρισμα - Εδώ χρησιμοποίησα γουόκ
Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και το πράσο ανακατεύοντας με μια ξύλινα κουτάλα για 2 λεπτά.

Το σπανάκι αφού το έχουμε ζεματίσει το ρίχνουμε στο γουόκ 
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε.

Μη περιμένετε το τυρί να λιώσει
Το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι χαμηλώνοντας τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει 4 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά
Τέλος, προσθέτουμε τις ταλιατέλες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και έτοιμο το φαγάκι μας.

Και οι ταλιατέλες μπαίνουν τελευταίες
Τις βάζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Καλή μας όρεξη!!!!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου