Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Παϊδάκια κοτόπουλο και πουρές με άνηθο


Εάν είστε barbeque lovers... τότε βρήκατε την κατάλληλη συνταγή!

Τα ψητά είναι γρήγορα στο μαγείρεμα και αρκετά νόστιμα.

Εδώ θα σας δείξω μια συνηθισμένη μαρινάδα για κοτόπουλο και έναν απίστευτα απλό πουρέ με άνηθο.

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο σε παϊδάκια (1,5 κιλό για 2-3 άτομα / 2,5 κιλά για 4-5 άτομα)

- Για τη μαρινάδα (για το 1,5 κιλό)

2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
πιπέρι
ρίγανη
αλάτι

- Για τον πουρέ

3 μεγάλες πατάτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές άνηθο
λίγο αλάτι
1/2 κούπα (περίπου) από το νερό που βράσανε οι πατάτες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα σέικερ τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι και τα χτυπάμε.

Το πάντρεμα του κοτόπουλου με τη μαρινάδα
Έπειτα περιχύνουμε τη μισή μαρινάδα στο κοτόπουλο και το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να πάρει όλα τα αρώματα.

Η μαρινάδα πρέπει να πάει παντού
Το ψήνουμε στα κάρβουνα (δεν θέλει δυνατή φωτιά) ή στο γκριλ του φούρνου μας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα και τα αλατίζουμε. 

Έτοιμα τα παϊδάκια μας
TIP: Δεν αλατίζουμε το κρέας και τα πουλερικά ποτέ πριν τα ψήσουμε γιατί το αλάτι τα στεγνώνει και απορροφά τα υγρά τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παϊδάκια θέλουν γύρισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

- Φτιάχνουμε τον πουρέ

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Οι πατάτες μετά το μπάνιο τους έτοιμες να βράσουν
Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το λάδι με τον άνηθο και σιγά σιγά το νερό. Βλέπετε πόσο νερό θέλει με το μάτι για να γίνει λείος ο πουρές.

Εδώ ο πουρές είναι πιο σφιχτός γιατί θέλω να το βάλω σε φόρμα
Το βάζετε σε μπολ και το σερβίρετε!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου