Εάν είστε barbeque lovers... τότε βρήκατε την κατάλληλη συνταγή!
Εδώ θα σας δείξω μια συνηθισμένη μαρινάδα για κοτόπουλο και έναν απίστευτα απλό πουρέ με άνηθο.
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο σε παϊδάκια (1,5 κιλό για 2-3 άτομα / 2,5 κιλά για 4-5 άτομα)
- Για τη μαρινάδα (για το 1,5 κιλό)
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
πιπέρι
ρίγανη
αλάτι
- Για τον πουρέ
3 μεγάλες πατάτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές άνηθο
λίγο αλάτι
1/2 κούπα (περίπου) από το νερό που βράσανε οι πατάτες
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σέικερ τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι και τα χτυπάμε.
| Το πάντρεμα του κοτόπουλου με τη μαρινάδα |
Έπειτα περιχύνουμε τη μισή μαρινάδα στο κοτόπουλο και το βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο για να πάρει όλα τα αρώματα.
| Η μαρινάδα πρέπει να πάει παντού |
Το ψήνουμε στα κάρβουνα (δεν θέλει δυνατή φωτιά) ή στο γκριλ του φούρνου μας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα και τα αλατίζουμε.
| Έτοιμα τα παϊδάκια μας |
TIP: Δεν αλατίζουμε το κρέας και τα πουλερικά ποτέ πριν τα ψήσουμε γιατί το αλάτι τα στεγνώνει και απορροφά τα υγρά τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παϊδάκια θέλουν γύρισμα σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Φτιάχνουμε τον πουρέ
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα και τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
| Οι πατάτες μετά το μπάνιο τους έτοιμες να βράσουν |
Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το λάδι με τον άνηθο και σιγά σιγά το νερό. Βλέπετε πόσο νερό θέλει με το μάτι για να γίνει λείος ο πουρές.
| Εδώ ο πουρές είναι πιο σφιχτός γιατί θέλω να το βάλω σε φόρμα |
Το βάζετε σε μπολ και το σερβίρετε!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου