Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Lemon pie σε 30 λεπτά


Lemon Pie ή Τάρτα Λεμονιού!

Ένα γλυκό για τους λάτρεις του λεμονιού. Ένα γλυκό ιδιαίτερο, γρήγορο και εύκολο!


Η προετοιμασία είναι αρκετά απλή και ο χρόνος που θα διαθέσετε είναι μόνο 5 λεπτά.

Υλικά

- Για τη βάση

200γρ. μπισκότα λεμονιού
50γρ. μπισκότα πτι-μπέρ (8 μπισκότα)
60γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

- Για την κρέμα λεμονιού

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 αυγά
125 γρ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

- Για τη βάση

Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε.

Τα μπισκοτάκια έτοιμα να "χτυπηθούν"
Βάζουμε τα μπισκότα σε μπολ και προσθέτουμε το χτυπημένο ασπράδι με το βούτυρο.

Τριμμένα μπισκότα, βούτυρο, χτυπημένο ασπράδι
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή φόρμα 20εκ. και τη στρώνουμε με ένα κουτάλι. Την απλώνουμε και στα τοιχώματα του πυρέξ.

Έτοιμη βάση μας
- Για την κρέμα λεμονιού

 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. 

Το ζαχαρούχο γάλα με τα αυγά
Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια μέχρι να έχουμε 125 γρ. χυμό. Το μείγμα θα το δείτε ό,τι θα αρχίζει να πήζει.

Το μείγμα είναι έτοιμο για να μπει πάνω στα μπισκότα
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου.

Έτοιμη για ψήσιμο
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας!

Αν θέλετε βάζετε σαντιγί σε ροζέτες για διακόσμηση
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου