Λατρεύω τα μπαχαρικά, το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά.
Βγαίνουν άνετα 3 μερίδες
Υλικά
1/2 πακέτο πένες Τρουμπετίνα (είναι οι μεγάλες)
βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ
100γρ τριμμένη κεγαλογραβιέρα
- Για το κοτόπουλο
6 κοπανάκια
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. μείγμα για κοτόπουλο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού νερό
αλάτι
πιπέρι
- Για τη σάλτσα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 κ.σ. μουστάρδα
το ζουμί από το κοτόπουλο περασμένο από σίτα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν.
- Για το κοτόπουλο
Πασπαλίζουμε τα κοπανάκια με τα μπαχαρικά.
Έπειτα τα βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο.
Μόλις τσιγαριστούν απ΄όλες τις πλευρές ρίχνουμε το νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Υπολογίστε 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα.
- Για τη σάλτσα
Βάζουμε σ΄ένα μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ζουμί από τα κοπανάκια.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος, βάζουμε τις πένες σε βουτυρωμένο πυρέξ, από πάνω τοποθετούμε τα κοπανάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν λιώσει το τυρί και ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
Πάπρικα και γιαούρτι είναι πραγματικά ανεπανάληπτος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο, το πιάτο σου είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ!
Καλό μήνα Εύη μου!
Καλό μήνα Ερμιόνη!!!
ΔιαγραφήΤο έφτιαξες;
Πραγματικά είναι νόστιμο και ελαφρύ!!!