Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Χοιρινό στη λαδόκολλα


Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις κρέας στη λαδόκολλα, πλανάσαι πλάνην οικτρά!

Είναι το πιο γρήγορο φαγητό που μπορεί να κάνεις και όλοι θα μείνουν έκπληκτοι με τις μαγειρικές σου ικανότητες...

3 μερίδες (Υπολογίζουμε την μερίδα 200-250γρ. κρέας)

Υλικά

750γρ. χοιρινό σε κομμάτια μπουκιάς
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 ντομάτα ώριμη κομμένη
1 κουταλιά ρίγανη
2 κουταλάκια μουστάρδα
200γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα
σπάγγος ή αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μπουκιές

Έτσι κόβουμε το κρέας
Βάζουμε το χοιρινό στο μπολ και προσθέτουμε την πιπεριά.

Η πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, κρεμμύδι, πατάτες, ντομάτα, ρίγανη, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Η μουστάρδα που χρησιμοποίησα είναι βιολογική ολικής άλεσης. αλλά μπορούμε να βάλουμε και την απλή.
Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε.

Και λίγο παραπάνω τυρί να σας πέσει δεν πειράζει, ακόμα καλύτερα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστούν καλά τα υλικά.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα κάθετα και άλλη μία οριζόντια έτσι όπως το βλέπετε στη φωτογραφία.

Μία λαδόκολλα από πάνω οριζόντια και μία από κάτω κάθετα.
Τοποθετούμε στο κέντρο τη γέμιση και τυλίγουμε, πρώτα την πάνω λαδόκολλα και έπειτα την κάτω.

Μπορούμε να κάνουμε και πουγκάκια με ξεχωριστές μερίδες!!!

Τελείωσε το τύλιγμα με τη λαδόκολλα
Έπειτα παίρνουμε το σπάγκο και δένουμε πολύ καλά, αν δεν έχουμε το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που κάναμε με τη λαδόκολλα.

Αν σας τελείωσε ο σπάγκος υπάρχει και η λύση του αλουμινόχαρτου!!!
Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε ταψί ή πυρέξ.

Προσθέστε νερό στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για  2 ώρες και 15 λεπτά.

Έτοιμο για το φούρνο
Μόλις γίνει κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι ή μαχαίρι.

ΕΤΟΙΜΟ!!!
Καλή επιτυχία! 

2 σχόλια: