Τι φαγητό κάνεις όταν έχεις μπόλικες πιπεριές Φλωρίνης στο ψυγείο σου;
Σίγουρο ένα υπέροχο πιάτο με γεμιστά. Αλλιώτικα, χειμωνιάτικα ή έστω ανοιξιάτικα που φέρνουν μυρωδιές από καλοκαίρι.
Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα σε μια περιπλάνηση μου στο διαδίκτυο. Η food blogger "Ζουζού" με έβαλε σε πειρασμό και έτσι τη δοκίμασα!
Πεντανόστιμη συνταγή!!!!!
Υλικά
8 πιπεριές κόκκινες
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
6-8 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
1 κούπα σάλτσα ντομάτας (υπάρχει και έτοιμη στα supermarket)
ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και κρατάμε το καπάκι με το κοτσάνι.
Οι πιπεριές έτοιμες να τις γεμίσουμε!!! |
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι, 4-5 κουταλιές, και τον κιμά μέχρι να ξεσβολιάσει.
Πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια |
Μετά τα κρεμμύδια σοτάρουμε τον κιμά |
Ρίχνουμε αρχικά το ρύζι |
Αντί για απλή "σάλτσα ντομάτας" χρησιμοποίησα σάλτσα με "ψητή πιπεριά και ντομάτα" |
Αφήνουμε λίγο κενό για να το κλείσουμε με κομμάτια ψωμιού |
Παρατεταγμένες με το καπάκι τους για να μπούνε στον φούρνο |
Έτοιμες για φούρνο με τη σαλτσούλα τους και το περίσσευμα της γέμισης |
Καλή μας όρεξη!!!! |
Πολυ ωραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το φτιάξεις!!! Είναι εξαιρετικό!
Διαγραφή